Cursus Jachtexamen Vlaanderen 2021

Op 1 december lanceerden we op de website ikwordjager.be de nieuwe cursus voor het jachtexamen 2021 van het Agentschap Natuur en Bos Vlaanderen.

De cursus telt 188 pagina’s. Net als het examen is de leerstof opgedeeld in de vakken Wetgeving, Fauna en Jachtwapens & Munitie. Voor elk vak worden alle onderwerpen besproken die moeten gekend zijn. De leerstof wordt makkelijker te verwerken met de talrijke foto’s, voorbeelden, schema’s en tabellen.

Deze cursus werd opgesteld aan de hand van het type examenvragen uit voorgaande jaren. Er wordt dus een goed onderscheid gemaakt tussen wat je echt moet onthouden voor het examen, en wat gewoon interessant is om te weten. Bovendien staat de cursus boordevol tips over het examen zelf: waar je moet op letten en hoe je de examenvragen best aanpakt.

Maak je voorbereiding op het jachtexamen helemaal compleet door de cursus te combineren met het online platform met examenvragen. Het platform bevat meer dan 600 vragen uit het jachtexamen van vorige jaren. Vooral het herkennen van diersoorten op foto kan je best inoefenen door middel van deze voorbeeldvragen.

Elk hoofdstuk van de cursus op papier verwijst naar de bijhorende quiz op het online platform. Op deze manier studeer je onderwerp per onderwerp, op je eigen tempo. Zo ga je met een gerust gevoel naar het examen.

Klik hier om een hoofdstuk van de cursus in te kijken en een voorbeeldquiz uit te proberen.

We wensen je in ieder geval veel succes met de voorbereiding en duimen mee voor een goede afloop van het examen.

Het team van ikwordjager.be

Cursus jachtexamen