Informatie theoretisch jachtexamen 2022

Wil je jagen in Vlaanderen? Dan is een jachtverlof vereist!
Het theoretisch jachtexamen is je eerste horde in het behalen van dat jachtverlof. Indien je voor het theoretisch examen slaagt zal je nog een praktisch examen moeten afleggen. Als je ook voor deze proef geslaagd bent kan je een jachtverlof aanvragen.
In dit artikel geven we alle benodigde informatie over het theoretisch jachtexamen 2022.

Waar en wanneer vindt het examen plaats?

Het theoretisch jachtexamen wordt 1 keer per jaar georganiseerd. Je eerstvolgende kans om dit examen af te leggen is op zaterdag 30 april 2022 om 9u. Dit examen zal plaatsvinden in Flanders Expo (Gent).

Hoe schrijf ik me in voor het examen?

De inschrijvingen voor het jachtexamen 2022 starten vanaf 1 januari 2022.

Inschrijven en betalen voor het jachtexamen gebeurt via een elektronisch inschrijvingsformulier. Dit kan je vinden op het E-loket Fauna en Flora van het Agentschap Natuur en Bos.
Heb je niet de Belgische nationaliteit of heb je problemen met het E-loket? Dan kan je een papieren inschrijvingsformulier bekomen. Neem hiervoor contact op met het Agentschap Natuur en Bos:
Havenlaan 88 bus 75, 1000 Brussel
jachtexamen@vlaanderen.be

Het inschrijvingsgeld voor het theoretisch jachtexamen bedraagt 70 euro. Je kan deelnemen vanaf de leeftijd van 17 jaar.

Wat moet ik kennen voor het examen?

De te kennen leerstof staat in bijlage 1 bij het Jachtadministratiebesluit van 25 april 2014.

Klik hier om de cursus `Jachtexamen – Wat u echt moet kennen’ te bestellen, of combineer de cursus met het online platform met examenvragen om helemaal voorbereid naar het examen te gaan.

Niet helemaal zeker of je alles onder de knie hebt voor het examen? Op het online platform met examenvragen kan je oefenen met meer dan 1000 examenvragen. Alle onderwerpen van de vakken Wetgeving, Fauna (inclusief fotovragen) en Wapens & Munitie komen aan bod.

Nog vragen?

Alle informatie over het theoretisch en praktisch jachtexamen 2022 kan je nalezen op de webpagina van het Agentschap Natuur en Bos