Inschrijven voor het jachtexamen 2022

Om je jachtverlof te behalen moet je eerst een theoretische proef en vervolgens een praktische proef afleggen. In deze nieuwsbrief lees je hoe je kan inschrijven voor het jachtexamen 2022.

Inschrijven voor het theoretisch jachtexamen 2022

Het eerstvolgende theoretisch jachtexamen vindt plaats op zaterdag 30 april 2022 om 9u in Flanders Expo (Maaltekouter 1, 9051 Gent).

Inschrijven en betalen voor het theoretisch jachtexamen gebeurt via het e-loket van het Agentschap Natuur en Bos. Je volgt daarvoor de volgende stappen:

  1. Klik op deze link om naar het e-loket te gaan, of typ https://eloket.natuurenbos.be/fauna_en_flora in je browser.
  2. Meld je aan met je identiteitskaart en kaartlezer, de itsme app of een andere methode.
  3. Klik in de groene balk bovenaan op ‘Formulier aanmaken’ en vervolgens op ‘Jachtexamen’ en ‘Inschrijving theoretisch jachtexamen 2022’. Zie foto hiernaast.
  4. Vul het elektronisch formulier verder aan waar nodig.
  5. Klik op ‘Betalen en indienen’.
  6. Volg de betaalprocedure. Het inschrijvingsgeld voor het theoretisch jachtexamen bedraagt 70 euro.
Inschrijven jachtexamen 2021: volg de stappen in deze afbeelding om je in te schrijven voor het theoretisch jachtexamen

Hoe kan ik controleren of mijn inschrijving ontvangen is?

  1. In het e-loket: klik in de groene balk bovenaan op ‘Mijn overzicht’.
  2. Klik in de grijze kader op ‘Reeds ingediend’.
  3. Zie je in deze lijst het formulier ‘Inschrijving theoretisch jachtexamen 2022’ staan op jouw naam? Heeft dit formulier de status ‘In behandeling’ of de status ‘Ingediend’? Dan is je inschrijving succesvol geregistreerd.
Inschrijven jachtexamen 2021: Volg de stappen in deze afbeelding om te controleren of je ingeschreven bent voor het jachtexamen

Voorbereiden voor het theoretisch jachtexamen

Je jachtopleiding start op ikwordjager.be . Op deze website vind je alles wat je nodig hebt om je voor te bereiden op het theoretisch jachtexamen. Klik hier om het handboek te bestellen en toegang te krijgen tot het online testplatform. Het testplatform bevat meer dan 1000 voorbeeld examenvragen. Ben je reeds in het bezit van een jachtcursus? Klik dan hier om enkel de toegang tot het online testplatform te verkrijgen en test je kennis voor het examen.

Inschrijven voor het praktisch jachtexamen

Na het afleggen van het theoretisch examen krijg je, indien je geslaagd bent, een uitnodiging om je in te schrijven voor het praktijkexamen. Deze inschrijving gebeurt ook op het e-loket. Volg daarvoor dezelfde weg als voor het theoretisch examen. Het praktijkexamen zal plaatsvinden in de periode juli-augustus 2022. Meer info over dit examen vind je op de website van het Agentschap Natuur en Bos: https://www.natuurenbos.be/jachtexamen