Inschrijven voor het jachtexamen 2023

Om je jachtverlof te behalen moet je eerst een theoretische proef en vervolgens een praktische proef afleggen. In deze nieuwsbrief lees je hoe je kan inschrijven voor het jachtexamen 2023.

Inschrijven voor het theoretisch jachtexamen 2023

Het eerstvolgende theoretisch jachtexamen vindt plaats op zaterdag 29 april 2023 in het Hendrik Conscience-gebouw, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel (Sint-Joost-ten-Node). Het jachtexamen wordt in 3 of 4 sessies georganiseerd (afhankelijk van het aantal kandidaten), de eerste sessie start om 8 uur. Een sessie kan gekozen worden bij de inschrijving voor het examen.

Inschrijven en betalen voor het theoretisch jachtexamen gebeurt via het e-loket van het Agentschap Natuur en Bos, via volgende link: https://eloket.natuurenbos.be/jachtexamen/inschrijving-theoretisch

De inschrijvingen starten vanaf 9 januari 2023. Om te kunnen deelnemen moet het elektronisch inschrijvingsformulier (inclusief betaling) uiterlijk op 15 maart 2023 ingediend zijn.

Meer info over het jachtexamen kan je vinden op de website van het Agentschap Natuur en Bos.

Voorbereiden voor het theoretisch jachtexamen

Je jachtopleiding start op ikwordjager.be . Op deze website vind je alles wat je nodig hebt om je voor te bereiden op het theoretisch jachtexamen. Klik hier om het handboek te bestellen en toegang te krijgen tot het online testplatform. Het testplatform bevat meer dan 1000 voorbeeld examenvragen. Ben je reeds in het bezit van een jachtcursus? Klik dan hier om enkel de toegang tot het online testplatform te verkrijgen en test je kennis voor het examen.

Inschrijven voor het praktisch jachtexamen

Na het afleggen van het theoretisch examen krijg je, indien je geslaagd bent, een uitnodiging om je in te schrijven voor het praktijkexamen. Deze inschrijving gebeurt ook op het e-loket. Volg daarvoor dezelfde weg als voor het theoretisch examen. Het praktijkexamen zal plaatsvinden in de periode juli-augustus 2022. Meer info over dit examen vind je op de website van het Agentschap Natuur en Bos.