Het jachtexamen 2023: jachtcursus en examenvragen

Welkom bij ikwordjager.be! Op deze website vind je de jachtcursus en tal van examenvragen voor het theoretisch jachtexamen 2023 van het Agentschap Natuur en Bos Vlaanderen.

Gebeten door de jacht? Altijd al jager willen worden?
Wil je jagen in Vlaanderen? Dan moet je slagen voor een theoretische proef en een praktische proef. De jachtcursus en de examenvragen op deze website helpen je flink op weg voor die eerste horde: het theoretisch jachtexamen van het Agentschap Natuur en Bos. Geen eindeloze teksten of video’s, maar een doelgerichte cursus en een uitgebreide set voorbeeld examenvragen, net zoals ze gesteld worden op het theoretisch jachtexamen.

Het online platform bevat honderden voorbeeld examenvragen voor het jachtexamen in een handig quizformaat. Net als het echte examen zijn ze onderverdeeld in de drie vakken: Wetgeving, Fauna (met fotovragen) en Wapens & Munitie. Na het invullen van elke quiz kan je je resultaat vergelijken met dat van de gemiddelde cursist.
Nog niet overtuigd? Probeer de Gratis Voorbeeldtest: een quiz die een mix van voorbeeldvragen bevat uit de verschillende vakken.

jachtexamen 2021 - jachtcursus en examenvragen

De info over het jachtexamen vind je op de pagina van het Agentschap Natuur en Bos: https://natuurenbos.vlaanderen.be/jagen/hoe-word-ik-jager

Wij wensen je alvast veel succes met de voorbereiding!

– Het team van ikwordjager.be